Digitalschule März – Juni 2020
Digitális iskola 2020. március – június
Ein „Elfchen“ Projekt

2020. március 16-a – új tanítási rend, Covid 19, digitális oktatás. Milyen is volt ez az időszak?

Tizenegy Zay-s diák kreatív módon fejezte ki az akkori érzéseit és gondolatait egy németnyelvű projekt keretén belül. A 2019-20. tanév végén megismerkedtek az úgy nevezett „Elfchen”-nel, egy 11 szóból álló versformával, ami könnyen elsajátítható és remek módszer közvetíteni ötleteket. Júniusban megszülettek a versek, szeptember elején pedig – a hozzáillő plakátillusztrációk. Így jött létre egy kiállítás az iskolánkban.

A nyelvtanárok kíséretében sokan látták az első ZAY-s idegennyelvi projektet. Az anonim kiállított művekre szavazni lehetett. 202 diák adta le a voksát, így választották ki, melyik plakát és vers tetszett nekik legjobban. A díjakat és okleveleket a tanulók az iskolánk igazgató nőjétől, egy kis rendezvényen, október elsején vették át.

Köszönet illeti a projekt-résztvevőit: Andrási Dorina – 10.B osztályból, Balázs Fanni – 10. B, Demeter Dóra – 11.B, Ésik Kamilla – 11.B, Gazdag Katalin – 10.B, Pongó Angéla – 11.B, Vadász Alexandra és Vadász Heléna – 10.A-ból.
A ZAY-s diákok úgy döntöttek, hogy az „Elfchen”-projekt III.-dik helyezettje 31 vokssal Brutóczki Tünde Gabriella, 11.B-s diák lett, II-dik helyezést ért el Nagy Viktória a 10.A-ból, 51 szavazattal. És végül a győztes: Andicsku Fanni – a 10.B-ből 56 vokssal.

Gratulálunk minden résztvevőnek és reméljük, hogy hamarosan más sikeres projektek is létre jönnek az intézményünkben!

Méret
Kontraszt