“A legkiválóbb Zay-s kollekció bemutatása” címmel pályázatot hirdetek az NYSZC Zay Anna Technikum és Kollégium összes tanulója, oktatója és dolgozója számára.

Feladat

Gyűjteménybemutatás. Mindenki, akinek van bármilyen (saját, családi) gyűjteménye (bélyeg, szalvéta, makett… bármi), az bemutathatja a pályázat keretében.

A pályázat benyújtására jogosult

Az NYSZC Zay Anna Technikum és Kollégium összes diákja, oktatója, dolgozója. (Minden évfolyam, minden képzési forma, továbbá mindenki, aki a Zay foglalkoztatásában áll.)

Elvárások, követelmények

Az adott gyűjtemény bemutatása, teljesen a pályázó kreativitására bízva, hogy hogyan. A kollekcióból lehet készíteni kisfilmet, prezentációt, képösszeállítást, de hanganyagot is. Előnyben részesítjük a gyűjtemény képi, kisfilm formában történő bemutatását. Bármilyen módon be lehet mutatni a kollekciót, az értékelés szempontjából fontos az, hogy minél kreatívabban történjen. Rövid szöveget is lehet írni mellé, bemutatva a gyűjteményt.

A pályázat benyújtásának határideje

2021. március 21.

A pályamű benyújtásának helye

Az e-mail címemre átküldve. Gergely Kristóf – oktató, Zay. Elérhetőség: gergelykristof93@gmail.com, +36 30 361 5952)

Az eredményhirdetés helye, időpontja

A diáknapon. Ha az iskolában leszünk, akkor az aulában, ha nem, akkor online.

A pályázat benyújtásának módja

A pályaművet emailben kérem elküldeni. Ha kérdés van, akkor a telefonszámomon lehet keresni. A pályaművet jeligével küldjétek el! A jelige (fiktív álnév) bármi lehet. Ez legyen a gyűjteményen, vagy a gyűjtemény mellett emailben, a tárgy rovatban. Erre azért van szükség, hogy a zsűri tagjai ne tudják, hogy kit értékelnek.

A pályázás összege

Díjtalan. Minden pályázó egy pályaművel, egy gyűjteménybemutatással pályázhat.

Nyeremények, díjak

Minden versenyző oklevéllel és meglepetés ajándékkal lesz gazdagabb.

1-3. helyezett, + egy különdíjas: Oklevél, meglepetés ajándék, és könyvjutalom.

1. helyezett: az előbb említettek mellett egyéb jutalmat is kap.

Az értékelés szempontjai

Összesen 20 pont adható egy zsűritag részéről. 5 zsűritag = 100 pont = 1 versenyző

Pontozás: esztétikai érték: 0-4 pont, igényesség: 0-4 pont, kreativitás: 0-6 pont, összbenyomás: 0-3 pont, sokszínűség: 0-3 pont. Azonos pontszám esetén a zsűri elnökének a pontozása dönt. (Kevés esély van rá.)

A különdíjat a zsűri “A legkreatívabb kollekcióbemutatás” címen ítéli oda.

A zsűri tagjai

  • Körei László, a zsűri elnöke, egyetemi oktató, Nyíregyházi Egyetem Történettudományi és Filozófiai Intézet, Phd doktorandusz
  • Illés Ilona, egészségügyi szakoktató
  • Kósáné Somogyi Mária, a közismereti munkaközösség tagja
  • Varga Lászlóné, egészségügyi szakoktató
  • Vargáné Nemes Ildikó, iskolaigazgató

A pályázat támogatói, a nyeremények szponzorai

  • Dr. habil. Zsoldos Ildikó PhD, főiskolai tanár, történész, intézetigazgató
  • Nyíregyházi Egyetem, Történettudományi és Filozófiai Intézet,
  • Magyar Történelmi Társulat Sz-Sz-B megyei szervezete
  • NYSZC Zay Anna Technikum és Kollégium
  • Gergely Kristóf

Gergely Kristóf
szervező, oktató
(s.k.)

Megjegyzés

A pályázatot az alábbi okokból írtam ki:

A járványhelyzet alatt a legtöbben otthon vagytok, még ha valamelyest le is vagytok terhelve, akkor is belefér egy ilyen kollekció bemutatása. Úgy gondoltam, hogy egy nem mindennapi, nem szokványos versenyt hirdetünk meg számotokra. Olyat, ami független a tantárgyaktól, így mindenki jó tud lenni, senkit nem tántorít el a megmérettetéstől. Rendhagyó abból a szempontból is, hogy nem csak diákok, hanem oktatók, sőt az iskola egyéb dolgozói is benevezhetnek. Mindenki aki Zay-s, így talán még közelebb kerülünk egymáshoz, még jobban megismerjük a másikat. Mindenkire rá van bízva, hogy készíti el a pályázatát. Én nem versenyzek, szervező vagyok, de az alábbi módon mutatnám be, prezentáció formájában, képek sokasága által. Nekem söralátét-gyűjteményem van. Természetesen ez csak egy példa, egy ötlet, bárhogy be lehet mutatni. Még ötletesebb videót készíteni, és úgy bemutatni a gyűjteményt. Bárhogy. Hajrá! Jó versenyzést!

Méret
Kontraszt