A járványveszély sajnos szükségessé tette az iskola és a szülő személyes találkozásának minimalizálását. Ezért az idei évben a szülő választhat a beiratkozás online módja vagy a személyes megjelenés között.

A 2020/2021. tanévre iskolánkba felvett diákok szülei az elektronikus ügyintézés lehetőségét használva indíthatják el a beiratkozásukat 2020. június 15-től.

SZÜLŐI TEENDŐK ONLINE BEIRATKOZÁS ESETÉN:

Az e-Ügyintézés felületén 2020. június 15-től megnyílik a lehetőség a szülők részére, hogy gyermekeik adatait beküldjék a középiskolába a „Beiratkozás középfokú intézménybe” (BKI) folyamat segítségével. Kérjük, hogy a gyermekeik adatait a KRÉTA rendszerbe felölteni szíveskedjenek 2020. június 21-ig.

Az adatbeküldésre kétféle lehetőség van:

 • A szülő az általános iskolai gondviselői azonosítójával és jelszavával bejelentkezik az általános iskola e-Ügyintézés felületére. Ekkor a rendszer betölti a tanuló általános iskolai KRÉTA rendszerében lévő személyes adatait a felületre, amelyet a szülő ellenőriz, és ha kívánja, módosíthatja, kiegészítheti azokat.
 • A szülő az e-Ügyintézés felületen (https://eugyintezes.e-kreta.hu/) keresztül ideiglenes regisztráció létrehozásával belép a BKI felületre. Itt kitölti a gyermek személyes adatait, lakcím adatait, a törvényes képviselők adatait, illetve a beiratkozáshoz szükséges adatokat. Ennek használatához olvashat egy részletes útmutatót az alábbi PDF fájlban ide kattintva.

Mindkét esetben a szülő a felületen kiválasztja az intézményt, ahová a gyermeke felvételt nyert. Az e-Ügyintézés felületén betöltött/beírt oktatási azonosító, illetve név, születési hely és idő alapján a szoftver a kiválasztott középiskola KRÉTA rendszerébe betöltött KIFIR adatok között megkeresi és azonosítja a tanulót. Amennyiben megtalálja a tanulót, a rendszer fogadja a beküldött adatokat, és legenerálja a nyomtatványokat. Amennyiben a szülő által megadott adatok alapján a rendszer nem találja meg a tanulót a kiválasztott iskola adatbázisában, akkor az e-Ügyintézés felületén egy üzenet jelenik meg a szülő részére, amely felhívja a figyelmet az adatok pontosítására. Amennyiben helyesen adta meg az adatokat, akkor a szülő vegye fel a kapcsolatot az érintett iskolával. A szülők / törvényes képviselők csak azon iskolában találják meg gyermekük adatait, ahová a gyermek felvételt nyert. A szülő megteheti, hogy a dokumentumokat kinyomtatja, és az aláírt dokumentumok másolatát feltölti az e-Ügyintézés dokumentumok blokkjába, amely másolatok az adatokkal együtt kerülnek át az iskola felületére

Az elektronikus beiratkozást segítő bemutató megtekintéséhez kattintson ide.
Vagy választhatja az alábbi PDF fájlt, ami szintén részletesen végigvezeti a lépéseken.

SZÜLŐI TEENDŐK SZEMÉLYES BEIRATKOZÁS ESETÉN:

Amennyiben a KRÉTA rendszer e-Ügyintézés felületén valamilyen okból nem lehetséges a beiratkozás, akkor iskolánk a személyes beiratkozást 2020. június 23-án (kedd) 8 és 12 óra között szervezi meg (4400, Nyíregyháza, Család u. 11.). A beiratkozásra eredeti példányban el kell hoznia a következő dokumentumokat:

 • A tanuló személyi igazolványa
 • A tanuló lakcímkártyája
 • A tanuló TAJ kártyája
 • A tanuló születési anyakönyvi kivonata
 • Az okmányirodában kapott NEK azonosítót tartalmazó lap
 • A tanuló általános iskolai bizonyítványa
 • Az általános iskola által kiadott „Értesítés iskolaváltoztatásról” c. nyomtatványt
 • A tandíjmentességhez szükséges feltételek fennállásának igazolását (amennyiben a tanuló nem magyar állampolgár)
 • SNI vagy BTM-N státuszt igazoló szakértői bizottsági vélemény – amennyiben van

A hatósági igazolványok és az általános iskolai bizonyítvány kivételével minden dokumentumról fénymásolatot is hoznia kell a személyes megjelenéskor, kivéve, ha azokat digitalizálva az e-Ügyintézés felületén keresztül már feltöltötte.

A diákigazolvány készítését az Okmányirodán keresztül kell elindítani. Kérem, hogy gyermekével menjen el az Okmányirodába és készíttesse el a diákigazolvány igényléséhez szükséges dokumentumot (NEK adatlap), melyet juttasson el iskolánkba. NEK adatlaphiánya miatt a szülő kérésére, augusztus 24-től igazolást tudunk majd kiállítani a diákigazolvány elkészültéig.

Méret
Kontraszt