A Magyar Vöröskereszt 1971 óta rendezi meg a felmenő rendszerű elsősegélynyújtó versenyét.

A 46. Országos Elsősegélynyújtó Verseny területi és megyei fordulóinak legjobbjai kerülhetnek be az országos döntőbe.

Idén Kaposvár belvárosában került sor a megmérettetésre közel 60 csapat részvételével.

Iskolánk, a NYSZC Zay Anna Egészségügyi, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma 5 fős csapattal – Magyar Regina, Csercsa Sándor, Balogh Sándor, Bakó András 2/14 gyakorló mentőápoló szakos tanulók Balogh Veronika 12.C egészégügy ágazatos osztályos tanuló – képviseltette magát. Balogh Veronika csapatkapitány vezetésével, folyamatos bíztatásával oldotta meg csapatunk a 20 állomás feladatait.

A verseny reggelén mindannyian idegesen és feszülten, mégis érdeklődően vártuk a balesetek imitátorai által élethűen megelevenített szituációkat. A versenybírók határozott és szigorú értékelései egyre elszántabbá tettek bennünket a verseny folyamán. Minden állomás feladatainak megoldása összetartást, valamint magas szintű szakmai tudást igényelt, melyek a tömeges balesetek kárhelyén váltak a legszükségesebbé. Délután 4 órakor, a verseny végéhez közeledve, kimerülten, mégis lelkesen értünk vissza felkészítő tanárunkhoz, Vitál Andrásnéhoz. Este az eredményhirdetésre várva, a záróünnepségen – melynek része volt egy katasztrófa bemutató – újra izgulhattunk. Minden csapatot helyezésüknek megfelelően rangsoroltak, és akkor már tudtuk, hogy benne vagyunk a legjobb háromban, és dobogóra állhatunk. A felnőtt kategóriában az első helyezést elhozva büszkék lehetünk felkészítő tanárunkra, magunkra és az iskolánkra egyaránt. Tudásunk legjavát adva bizonyítottuk jártasságunkat az elsősegélynyújtásban, hiszen csapatunk a legmagasabb pontszámot elérve, a különdíjat is kiérdemelte.

Köszönjük tanárnőnek a lelkes és magas színvonalú felkészítést, mely által a versenysorozat egyes fordulóin folyamatosan bővülő tudással és tapasztalattal vehettünk részt, és így az országos versenyen a legjobb elsősegélynyújtók lettünk felnőtt kategóriában.

Méret
Kontraszt