Egy új tanév véget ért és vele együtt egy új HEBE országos német verseny érkezett el az eredményhirdetéshez. Iskolánk diákjai nem csak aktívan rész vettek benne, hanem sikeresen zárták le a hosszú hónapokig tartó megmerettetést.

Még a 2020-as év októberében indult a 4 fordulós német verseny több kategóriában, egyéni és csoportos formában. Minden egyes forduló érdekes, változatos, de nem igazán könnyű feladatlapból és a csoportok számára egy projektből állt. A tanulóknak általában 3-4 hét állt rendelkezésre, hogy lehetőleg a legprecízebben és kreatívan oldják meg a feladatokat. Olyan témákkal foglalkoztak, mint például: világűr, zene, városi-vidéki élet, ruházat, világ- és országismeret.

Már az első fordulónál kiderült, hogy az egész versenyt online formában kell lebonyolítani, ami komoly problémát okozott főleg a projektek megtervezésénél és közös kivitelezésénél, de a versenyzők ügyesen osztották fel egymást közt a teendőket és mindenki azzal járult a közöshöz, amivel legjobban tudott. Munka közben még jobban megismerték egymást, megtanultak együtt problémákat megoldani, szükség esetén egymástól átvállalni feladatokat, hisz közben betegség és baleset is érte őket. Ennek ellenére a projektek annyira jól sikerültek, hogy külön dicséretet érdemeltek a versenyszervezőktől.

2020. októbertől – 2021.júniusig nem csak sokat kellett dolgozni, de idegőrlő volt a várakozás is, mivel senki nem volt 100%-ig biztos a megoldásokban. De érkeztek az első eredmények és ezek bátorították a diákokat, a szomorkás karanténos időszakban erőt adtak nekik a folytatásra. A végén mindenki úgy értékelte az egész folyamatot, hogy megterhelő, de az érettségire való felkeszüléshez igen hasznos volt.

És végül – az eredmények:

  • Az A2 kategóriában Gazdag Katalin 10.B osztályos tanuló egyéni versenyzőként, országosan 2. helyezést ért el.
  • A B1 kategóriában mindkét csapatunk első lett, fél pont különbséggel. Minden csapat tag 11.B-s diák: Barta Boglárka, Brutóczki Tünde, Ésik Kamilla, Demeter Dóra, Makhándi Alexandra, és nem utolsó sorban Pongó Angéla.

 A “Hallo Österreich” egyfordulós online németversenyen Simon Kornélia, 10. B osztályos tanuló vett részt, aki kreatív országismereti feladatok megoldásával bővíthette tudását és ismereteit Ausztriáról. Projektmunkájával a 9. helyezést sikerült elérnie az országos versenyen.

Mindenkinek gratulálunk, és sok sikert kívánunk a közelgő nyelvvizsgájukhoz és az jövő évi érettségihez!

Méret
Kontraszt