Zays Hét keretén belül iskolánkban első alkalommal került megrendezésre a Zay Tudományos Nap, mely abból a célból indult útjára, hogy a Zay-pályázaton sikeres pályamunkákat készítő tanulók tehetséggondozását biztosítsa.

A rendezvényt Gurbánné Papp Mária a NYSZC főigazgatója, a rendezvény védnöke nyitotta meg 11 órakor. Ezt követően Vargáné Nemes Ildikó igazgatónő köszöntő szavait hallhatták a résztvevők. A Zays Hét kiemelkedő programján iskolánk jelenlegi és volt tanítványai tudományos kutatómunkájukat mutatják be, melyekre vagy korábbi Zay-pályázaton vagy országos versenyen kaptak már elismerő minősítést. A rendezvényen Dr. Pápai Tibor Phd. a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Karának főiskolai docense, a Tankórterem internetes oktatási portál vezetője a Tudományos Nap üléselnöke is előadást tartott „A gyakorlati oktatás megvalósulásának lehetőségei” címmel.
Üléselnöki felkérésnek eleget téve Jávorné Dr. Erdei Renáta a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának tanszékvezetője is megtisztelte a rendezvényt és értékelte az előadók tevékenységét. A Tudományos Bizottság munkájában részt vett még Dr. Nagy Erzsébet a Gyermekjóléti Alapellátási Intézmény igazgatója, és Vargáné Nemes Ildikó az intézmény igazgatója. Nagy Géza a MESZK Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei szervezet elnöke sajnos hivatalos elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni a Tudományos Bizottság munkájában.

A rendezvényen összesen nyolc prezentáció került bemutatásra, közülük két előadás a DE EK meghívott vendégelőadóitól hangzott el. A Tudományos Bizottság minden előadóról nagyon elismerő véleményt alkotott, hiszen profi módon mutatták be a feltáró elemzésben elért eredményeket, összefüggéseket, következtetéseket. A rendezvény a szakmai együtt gondolkodásra, eszmecserére is lehetőséget adott. A szervezők – Illés Ilona oktató és Papp Miklósné oktató – minden előadót értékes ajándékkal jutalmaztak a színvonalas előadásért a támogatók felajánlásának köszönhetően.

Természetesen a sikeres program hagyományteremtő céllal jövőre folytatódik.

Méret
Kontraszt