Kollégium

Az 1987-ben felhúzott épületben kapott helyet kollégiumunk is. Így tehát már  több mint harminc éve biztosítjuk a kollégiumi ellátást vidéki tanulóink részére, mely természetesen ingyenes: kizárólag az étkezésért kell fizetniük a diákoknak. A tanulást két szilenciumi teremben, tanári felügyelet mellett oldjuk meg. Van számítógépterem is, mely az iskolai feladatok elkészítésére szolgál, valamint a szülő külön kérésére a diákok is hozhatnak be notebookot: ennek használatára külön szabályok vonatkoznak.

A jó tanulmányi eredményt elért tanulók a szobáikban tanulhatnak. 

160 férőhelyes, és nem csak a zaysok vannak elhelyezve nálunk, hanem más iskolákból is jönnek hozzánk tanulók.

A lányok szobái az épület első és második emeletén kerültek kialakításra. A gyerekek 2db négy- és 24 db nyolcágyas szobákban élnek. A mellékhelyiségeket közösen használják mindkét emeleten, melyek 2017-ben illetve 2020-ban lettek felújítva.

A szabadidő eltöltésére a diákok rendelkezésére áll :

  • konditerem, melyet egy sikeres pályázatnak köszönhetően rendeztünk be kondicionáló gépekkel,
  • billiárd szoba,
  • stúdió,
  • alkotó kör.

Az étkezést az iskolában található ebédlőben oldjuk meg, de kollégiumunkban lehetőségük van a diákoknak a földszinti diákkonyhában ételt melegíteni és ott is étkezni. A nevelőtanári feladatokat hat főállású pedagógus látja el, akik közül történelem, matematika, fizika, német és egészségügyi szakmás tanárok tudnak segíteni a diákoknak a tanulásban. Kötelező foglalkozásaink témájának megválasztásánál a diákok személyiségfejlesztésére, tanulási nehézségek segítésére, konfliktuskezelésre fektetünk nagy hangsúlyt.

Hagyományteremtő rendezvényeink megszervezése minden csoportnak feladatot ad.

Kollégiumunkban a kezdetektől működik a Diákönkormányzat, melynek tagjai az egyik tanárnő segítségével-irányításával havonta különböző programokat szervez a tanulóknak. A DÖK törekszik rendezvényeivel a kollégiumi hagyományok megteremtésére, ápolására is. Rendszeresen ülésezik,amikor alaposan megbeszélik a soron következő rendezvényeket. A kollégium valamennyi lakója bekapcsolódhat a szervezésbe, a programok népszerűsítésébe.Vannak hagyományos rendezvényeink, de minden évben megpróbálunk új szabadidős tevékenységeket, programokat kitalálni. Rendezvényeinket, programjainkat plakátokkal, meghívókkal is népszerűsítjük.

A kollégiummal szembeni elvárásoknak igyekszünk maradéktalanul megfelelni, azaz: amíg a gyermek szüleitől távol van, a kollégium részesítse védelemben, pótolja a hiányzó család gondoskodását és biztosítsa számára a mindennapi ellátást, a felkészülés, a tanulás, az egészséges életvitel feltételeit, kapja meg a felkészüléshez a megfelelő szaktárgyi segítséget.

Méret
Kontraszt