A verseny hagyományteremtő céllal jött létre, érdekessége, hogy a rendezvényre nemcsak iskolánk diákjait invitáltuk meg, hanem az általános iskolák tanulóit is.
A mese, a mesemondás, egyáltalán az elbeszélés, s tágabban értelmezve a szóbeli kommunikáció fejlesztése kiemelt jelentőségű iskolánk profiljában, különösen a szociális ágazaton, hiszen itt tanuló diákjaink gyermekekkel fognak foglalkozni, s nagy előnyt jelent, ha meg tudják őket szólítani egy-egy érdekes történettel.
A kiírás szerint a 15 versenyző egy rövid, szabad előadásban elmondott prózai művel nevezhetett. Ez lehetett népmese vagy műmese, meserészlet, verses mese, novella vagy elbeszélés részlete.
A zsűri tagjai – Benkő Emese, Illés Ilona, Kósáné Somogyi Mária és Vitál Andrásné – figyelték és pontozták a műválasztás és egyéniség összhangját, a hangtechnikát, a mimikát, gesztusokat és az összhatást.

Eredmények:

  1. helyezést ért el: Völgyi Viktória 10.B és Benő Kristóf 8. osztályos tanuló
  2. helyezést ért el: Nyitray Dorina és Szabó Zsófi 10.A osztályos tanuló
  3. helyezést ért el Kóka Éva 10.A osztályos tanuló és Kuknyó Lizett 5 osztályos tanuló

Különdíjat kapott: Balogh Emília 10.A és Dakó Dávid 7. osztályos tanuló

A versenyt Hegedűs Renáta magyar nyelv és irodalom szakos oktató szervezte Benkő Emese könyvtáros oktatóval és Kósáné Somogyi Mária magyar nyelv és irodalom szakos oktatóval.

Méret
Kontraszt