SZC logo

Nyíregyházi Szakképzési Centrum

OM kód: 203045/008 | 4400 Nyíregyháza, Család utca 11.

Intézmény logo

NYSZC Zay Anna Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokÓrarendKRÉTA

Hírek

2024. febr. 12.


Illés Ilona

  Különdíj a TDK konferencián

  Különdíjban részesültek tanulóink a Debreceni Egyetem TDK Konferenciáján

  Különdíj a TDK konferencián

   

  A Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kara mindig nagy szerepet tulajdonított a tehetséggondozás szempontjából fontos Tudományos Diákköri (TDK) tevékenységnek. A tudományos diákköri tevékenység lehetőséget teremt a hallgatók számára, hogy megismerjék és elsajátítsák a kutató munka alapjait adott szakterületen. A hallgató/tanuló által választott témakör elméleti és kutatásmódszertani feldolgozását témavezetők mentorálják, és orientálják a sikeres prezentálás technikájára a fiatal tehetségeket. A DE ETK és intézményünk ezen a téren is szoros együttműködést alakított ki és évek óta sikeresen szerepelnek a mi tanulóink is ezen a rendezvényen.

  Az idei tanévben a TDK felhívásra két tanulónk jelentkezett be kutatási pályázattal. Nagy örömünkre szolgált, hogy a technikumi képzésben részt vevő 12. évfolyamos tanulóink vállalták, hogy egyetemista hallgatók között megmérettetik magukat. Két szekcióban összesen 20 előadás hangzott el. Ebből hat előadás angol nyelven, melyet azok a külföldről érkező hallgatók tartottak, akik jelenleg hazánkban a Debreceni Egyetemen vesznek részt felsőoktatásban. Minden előadó nagyon színvonalas kutatási munkát mutatott be és hihetetlen erős mezőnyben kellett a mi tanulóinknak szerepelniük.

  A Társadalomtudomány I. szekcióban Jakab Dorina 12.A osztályos tanuló „Infokommunikációs szokások a Z generációban” címmel mutatta be kutatási eredményeit. (Témavezetője: Hajdúné Demcsák Lívia oktató).

  A Társadalomtudomány II. szekcióban Jakucska Szabolcs Bálint 12.C osztályos tanuló a Down-szindrómával kapcsolatosan íródott pályázatát prezentálta „A kromoszómák lélegzete: Az empátia és a tudomány harmóniája a 21-es triszómiában” címmel. (Témavezetője: Szabó Krisztina oktató és Illés Ilona oktató)

  A bírálóbizottságot egyetemi docensek, egyetemi adjunktusok, egyetemi tanárok alkották, akik az előre meghatározott tudományos tevékenységre vonatkozó szempontsor szerint pontozták a prezentációkat szigorú elvek mentén.

  A bíráló bizottságok döntései alapján mindkét tanulónk (Jakab Dorina 12.A osztályos tanuló és Jakucska Szabolcs Bálint 12.C osztályos tanuló) különdíjban részesült.

  Szívből gratulálunk Nekik, és büszkék vagyunk, hogy iskolánkat képviselték ezen a színvonalas megmérettetésen.

  GALÉRIA

  TDK konferencia 2024.02.12.

  tdk2024feb_3.jpg
  tdk2024feb_4.jpg
  tdk2024feb_1.jpg

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  14 napos szakmai tanulmányút Spanyolországban Erasmus+ pályázat keretében

  14 napos szakmai tanulmányút Spanyolországban Erasmus+ pályázat keretében

  Iskolánk 2023 februárjában pályázatot adott be a Tempus Közalapítvány által a szakképző iskolák számára kiírt Erasmus+ rövid futamidejű mobilitás pályázatra.

  2024. júl. 5.


  Simon Miklós

  Továbbképzés az óvodai nevelő képzéshez

  Továbbképzés az óvodai nevelő képzéshez

  Az óvodai nevelő képzéshez kötődően két napos továbbképzést tartanak iskolánkban

  2024. júl. 3.


  -

  Tanévzáró ünnepség

  Tanévzáró ünnepség

  Díjaztuk a legjobbakat

  2024. jún. 28.


  -


  Partnereink

  SZC logo

  Nyíregyházi Szakképzési Centrum


  NYSZC Zay Anna Technikum és Kollégium

  4400 Nyíregyháza, Család utca 11.

  Telefon: +36701996735

  E-mail: titkarsag@zay.hu

  OM azonosító: 203045/008

  Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/000936


  2024NYSZC Zay Anna Technikum és Kollégium