SZC logo

Nyíregyházi Szakképzési Centrum

OM kód: 203045/008 | 4400 Nyíregyháza, Család utca 11.

Intézmény logo

NYSZC Zay Anna Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokÓrarendKRÉTA

Hírek

2024. febr. 12.


Illés Ilona

    Különdíj a TDK konferencián

    Különdíjban részesültek tanulóink a Debreceni Egyetem TDK Konferenciáján

    Különdíj a TDK konferencián

     

    A Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kara mindig nagy szerepet tulajdonított a tehetséggondozás szempontjából fontos Tudományos Diákköri (TDK) tevékenységnek. A tudományos diákköri tevékenység lehetőséget teremt a hallgatók számára, hogy megismerjék és elsajátítsák a kutató munka alapjait adott szakterületen. A hallgató/tanuló által választott témakör elméleti és kutatásmódszertani feldolgozását témavezetők mentorálják, és orientálják a sikeres prezentálás technikájára a fiatal tehetségeket. A DE ETK és intézményünk ezen a téren is szoros együttműködést alakított ki és évek óta sikeresen szerepelnek a mi tanulóink is ezen a rendezvényen.

    Az idei tanévben a TDK felhívásra két tanulónk jelentkezett be kutatási pályázattal. Nagy örömünkre szolgált, hogy a technikumi képzésben részt vevő 12. évfolyamos tanulóink vállalták, hogy egyetemista hallgatók között megmérettetik magukat. Két szekcióban összesen 20 előadás hangzott el. Ebből hat előadás angol nyelven, melyet azok a külföldről érkező hallgatók tartottak, akik jelenleg hazánkban a Debreceni Egyetemen vesznek részt felsőoktatásban. Minden előadó nagyon színvonalas kutatási munkát mutatott be és hihetetlen erős mezőnyben kellett a mi tanulóinknak szerepelniük.

    A Társadalomtudomány I. szekcióban Jakab Dorina 12.A osztályos tanuló „Infokommunikációs szokások a Z generációban” címmel mutatta be kutatási eredményeit. (Témavezetője: Hajdúné Demcsák Lívia oktató).

    A Társadalomtudomány II. szekcióban Jakucska Szabolcs Bálint 12.C osztályos tanuló a Down-szindrómával kapcsolatosan íródott pályázatát prezentálta „A kromoszómák lélegzete: Az empátia és a tudomány harmóniája a 21-es triszómiában” címmel. (Témavezetője: Szabó Krisztina oktató és Illés Ilona oktató)

    A bírálóbizottságot egyetemi docensek, egyetemi adjunktusok, egyetemi tanárok alkották, akik az előre meghatározott tudományos tevékenységre vonatkozó szempontsor szerint pontozták a prezentációkat szigorú elvek mentén.

    A bíráló bizottságok döntései alapján mindkét tanulónk (Jakab Dorina 12.A osztályos tanuló és Jakucska Szabolcs Bálint 12.C osztályos tanuló) különdíjban részesült.

    Szívből gratulálunk Nekik, és büszkék vagyunk, hogy iskolánkat képviselték ezen a színvonalas megmérettetésen.

    GALÉRIA

    TDK konferencia 2024.02.12.

    tdk2024feb_3.jpg
    tdk2024feb_4.jpg
    tdk2024feb_1.jpg

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Zaysok tanulmányútja az Erasmussal

    Zaysok tanulmányútja az Erasmussal

    ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎

    2024. okt. 18.


    admin

    Felvételi tájékoztató 2025-2026. tanévre

    Felvételi tájékoztató 2025-2026. tanévre

    ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎

    2024. okt. 18.


    admin

    Újraélesztés Világnapja

    Újraélesztés Világnapja

    ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎

    2024. okt. 16.


    admin


    Partnereink

    SZC logo

    Nyíregyházi Szakképzési Centrum


    NYSZC Zay Anna Technikum és Kollégium

    4400 Nyíregyháza, Család utca 11.

    Telefon: +36701996735

    E-mail: titkarsag@zay.hu

    OM azonosító: 203045/008

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/000936


    2024NYSZC Zay Anna Technikum és Kollégium