SZC logo

Nyíregyházi Szakképzési Centrum

OM kód: 203045/008 | 4400 Nyíregyháza, Család utca 11.

Intézmény logo

NYSZC Zay Anna Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokÓrarendKRÉTA

WiFi használat

WiFi használat

Eduroam

Iskolánkban elérhető az Eduroam WiFi hálózat, amelyet minden diákunknak, tanárunknak, dolgozónknak, és a vendégek számára is biztosítunk.

HOGYAN LEHET CSATLAKOZNI?

VENDÉGEK

Ha Ön vendég (nem tanuló, nem tanár, nem iskolai dolgozó), akkor a "GUEST_vendeg" WiFihez biztosítunk hozzáférést. Az ehhez szükséges adatokat kérje személyesen a titkárságon vagy a rendszergazdától.

TANULÓK, TANÁROK, ISKOLAI DOLGOZÓK

Minden tanuló és tanár számára egyéni nevet és jelszót biztosítunk, melyet a Krétán ill. a Krétában megadott email címre küldünk. Amennyiben az email a spam/levélszemét mappába érkezik, feltétlenül helyezd át a Beérkezett mappába, mert a spam/levélszemét mappában a levél 30 nap elteltével automatikusan törlődik! Fontos tudni, hogy ezek személyes adatok, nem adhatóak át harmadik félnek, azt kizárólag csak a tulajdonosa használhatja.

Azonban a csatlakozás módja függ az eszköztől is:

1. iOS RENDSZERŰ MOBILTELEFON ÉS TABLET
(iPhone, iPad)
Használd a megszokott WiFi csatlakozási lehetőséget a név-jelszó párossal, és amikor rákérdez a tanúsítványt megbízhatóságára, természetesen azt el kell fogadni.

2. ANDROID RENDSZERŰ MOBILTELEFON ÉS TABLET
(Samsung, Huawei, Xiaomi, stb.)
Érdemes feltelepíteni egy ingyenes appot (cat eduroam), mely stabilabb kapcsolatot biztosít.
Ehhez használd ezt a leírást, mely képernyőképekkel segít csatlakozni:

  Útmutató - Eduroam csatlakozás Android rendszerű készülékkel

Letöltés

Lehet a megszokott módon is csatlakozni a telefon saját WiFi beállításain keresztül, de az nem feltétlenül lesz stabil kapcsolat:
Ebben az esetben ügyelj arra, hogy a név-jelszó megadásán kívül legyenek megadva a következők (valószínűleg meg kell nyitni a speciális/további beállításokat):

 • EAP módszer: PEAP
 • Hitelesítés 2. fázisa: MSCHAPv2
 • CA tanúsítvány hitelesítése: Ne hitelesítse

HIBÁK ESETÉN:

 • LEHET ELÍRÁS
  Gyakori hiba a név és/vagy a jelszó elírása. Ügyelj minden karakterre, és arra is, hogy a felhasználónévnél a @ mögötti rész is legyen beírva!
 • APP HIBA ESETÉN
  A "cat eduroam" appban a "Profiles" fülön töröld a beállításokat a "Remove profile" gombbal, majd a korábban letöltött konfigurációs fájlt nyisd meg újra, majd "Install", és add meg újra a nevedet és jelszavadat. Ha nem találod a korábban letöltött konfigurációs fájlt, akkor töltsd le újra, lsd. a fent mellékelt útmutató 2. oldalát.
 • RITKA APP-KÉSZÜLÉK HIBA 
  Sajnos egyes készülékektípusoknál nem lehet az app segítségével csatlakozni. Ha biztos vagy benne, hogy mindent pontosan adtál meg, és többször is megpróbáltad, akkor ebben az esetben mindenképpen a hagyományos módon csatlakozz a WiFihez, ne az app segítségével.

3. SZÁMÍTÓGÉP (WINDOWS RENDSZER ESETÉN)

 • App használata nélkül: csupán csak meg kell adni a WiFihez való csatlakozáskor az egyéni nevet és jelszót.
 • App használatával: szükséges az alábbi telepítőfájl, KATT IDE  Ez a megnyitott weboldal automatikusan érzékeli az operációs rendszert, így a megfelelő telepítőfájl automatikusan kiválasztásra kerül. A telepítő nem csinál mást, mint létrehozza az eduroam nevű profilt a Vezeték nélküli hálózati beállítások között. Futtassa a telepítőt és amikor az kéri, adja meg a felhasználói nevét és jelszavát! A telepítő befejezése után a számítógép automatikusan csatlakozik az eduroam hálózathoz.

Partnereink

SZC logo

Nyíregyházi Szakképzési Centrum


NYSZC Zay Anna Technikum és Kollégium

4400 Nyíregyháza, Család utca 11.

Telefon: +36701996735

E-mail: titkarsag@zay.hu

OM azonosító: 203045/008

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/000936


2024NYSZC Zay Anna Technikum és Kollégium