SZC logo

Nyíregyházi Szakképzési Centrum

OM kód: 203045/008 | 4400 Nyíregyháza, Család utca 11.

Intézmény logo

NYSZC Zay Anna Technikum és Kollégium

 • Hírek
 • Közérdekű adatok
 • Órarend
 • KRÉTA

Hírek

2023. nov. 14.


Illés Ilona

  III. Zay Tudományos Nap

  A Zays Hét keretén belül iskolánkban harmadik alkalommal került megrendezésre a Zay Tudományos Nap, mely 2021-ben abból a célból indult útjára, hogy a Zay-pályázaton sikeres pályamunkákat készítő tanulók tehetséggondozását biztosítsa.

  III. Zay Tudományos Nap

  A rendezvényt Pájer Attila a Nyíregyházi SZC kancellárja nyitotta meg 10 órakor. Ezt követően Dr. Szűcs Attila a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház főigazgatója, Nagy Géza a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház ápolási igazgatója, a MESZK Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Területi Szervezetének elnöke valamint Vargáné Nemes Ildikó igazgatónő, mint a rendezvény házigazdája üdvözölte a jelenlévőket.

  A Zays Hét kiemelkedő programján iskolánk jelenlegi és volt tanítványai tudományos kutatómunkájukat mutatják be, melyekre vagy korábbi Zay-pályázaton vagy országos versenyen kaptak már elismerő minősítést. Az idei évben a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Karának két delegált hallgatója is bemutathatta a tudományos munkáját.

  A rendezvényen Vidáné Fábián Valéria a Szegedi Tudományegyetem Szentgyörgyi Albert Klinikai Központ, Ápolásvezetési és Szakdolgozói Oktatási Igazgatóságának szakoktatója is előadást tartott „Mentorálás és gyakorlatvezetés, mint a humánerőforrás utánpótlás biztosításának eszközei” címmel és üléselnöki funkcióban is tevékenykedett.

  Üléselnöki felkérésnek eleget téve Dr. habil Jóna György Phd. a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Karának egyetemi docense is megtisztelte a rendezvényt és értékelte az előadók tevékenységét.

  A Tudományos Bizottság munkájában részt vett még Papp Miklósné intézményünk nyugdíjas oktatója a Zay Tudományos Nap egykori társszervezője.

  Jelenlétével megtisztelte a rendezvényt Jakabné Harcsa Erzsébet a kisvárdai Szent Damján Görögkatolikus Kórház ápolási igazgatója, Nagyné Hermányos Zsuzsanna, a Nyíregyházi Szociális Gondozási és Egészségügyi Alapellátási Központ igazgatója.

  A rendezvényen összesen hét kimagasló színvonalon összeállított prezentáció került bemutatásra. A Tudományos Bizottság minden előadóról elismerő véleményt alkotott, hiszen profi módon mutatták be a feltáró elemzésben elért eredményeket, összefüggéseket, következtetéseket.

  A rendezvény a szakmai együtt gondolkodásra, eszmecserére is lehetőséget adott. Minden előadó értékes ajándékot kapott a színvonalas előadásért a MESZK és a NYSZC támogatói felajánlásának köszönhetően.

  Természetesen a sikeres programot jövőre is folytatjuk, új ötletekkel, elképzelésekkel kiegészítve.

  A szervezők: Illés Ilona oktató és Varga Lászlóné oktató.

  Fotók: Asztalos Szilárd

  GALÉRIA

  III. Zay Tudományos Nap - 2023

  tudnap23_6104.jpg
  tudnap23_6103.jpg
  tudnap23_6087.jpg

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Mikulás-est a koliban

  Mikulás-est a koliban

  2023. december 6-án a kollégiumban is járt a Mikulás.

  2023. dec. 7.


  Pálócziné Gégény Anita

  Kori

  Kori

  Koriztunk!

  2023. dec. 6.


  Bényei Ildikó

  Szép Magyar Beszéd iskolai forduló

  Szép Magyar Beszéd iskolai forduló

  Kazinczy szépkiejtési verseny

  2023. dec. 5.


  Hegedűs Renáta


  Partnereink

  • Nyíregyházi SZC
  • Sz-Sz-B Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház
  • Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ
  • Határtalanul
  • Pénziránytű
  • Waclaw Felczak Alapítvány
  SZC logo

  Nyíregyházi Szakképzési Centrum


   • Intézmény logo
   • NYSZC Zay Anna Technikum és Kollégium

    4400 Nyíregyháza, Család utca 11.

   • Telefon: +36701996735

    E-mail: titkarsag@zay.hu

    OM azonosító: 203045/008

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/000936


   2023NYSZC Zay Anna Technikum és Kollégium