SZC logo

Nyíregyházi Szakképzési Centrum

OM kód: 203045/008 | 4400 Nyíregyháza, Család utca 11.

Intézmény logo

NYSZC Zay Anna Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokÓrarendKRÉTA

Hírek

2023. nov. 14.


Illés Ilona

    III. Zay Tudományos Nap

    A Zays Hét keretén belül iskolánkban harmadik alkalommal került megrendezésre a Zay Tudományos Nap, mely 2021-ben abból a célból indult útjára, hogy a Zay-pályázaton sikeres pályamunkákat készítő tanulók tehetséggondozását biztosítsa.

    III. Zay Tudományos Nap

    A rendezvényt Pájer Attila a Nyíregyházi SZC kancellárja nyitotta meg 10 órakor. Ezt követően Dr. Szűcs Attila a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház főigazgatója, Nagy Géza a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház ápolási igazgatója, a MESZK Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Területi Szervezetének elnöke valamint Vargáné Nemes Ildikó igazgatónő, mint a rendezvény házigazdája üdvözölte a jelenlévőket.

    A Zays Hét kiemelkedő programján iskolánk jelenlegi és volt tanítványai tudományos kutatómunkájukat mutatják be, melyekre vagy korábbi Zay-pályázaton vagy országos versenyen kaptak már elismerő minősítést. Az idei évben a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Karának két delegált hallgatója is bemutathatta a tudományos munkáját.

    A rendezvényen Vidáné Fábián Valéria a Szegedi Tudományegyetem Szentgyörgyi Albert Klinikai Központ, Ápolásvezetési és Szakdolgozói Oktatási Igazgatóságának szakoktatója is előadást tartott „Mentorálás és gyakorlatvezetés, mint a humánerőforrás utánpótlás biztosításának eszközei” címmel és üléselnöki funkcióban is tevékenykedett.

    Üléselnöki felkérésnek eleget téve Dr. habil Jóna György Phd. a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Karának egyetemi docense is megtisztelte a rendezvényt és értékelte az előadók tevékenységét.

    A Tudományos Bizottság munkájában részt vett még Papp Miklósné intézményünk nyugdíjas oktatója a Zay Tudományos Nap egykori társszervezője.

    Jelenlétével megtisztelte a rendezvényt Jakabné Harcsa Erzsébet a kisvárdai Szent Damján Görögkatolikus Kórház ápolási igazgatója, Nagyné Hermányos Zsuzsanna, a Nyíregyházi Szociális Gondozási és Egészségügyi Alapellátási Központ igazgatója.

    A rendezvényen összesen hét kimagasló színvonalon összeállított prezentáció került bemutatásra. A Tudományos Bizottság minden előadóról elismerő véleményt alkotott, hiszen profi módon mutatták be a feltáró elemzésben elért eredményeket, összefüggéseket, következtetéseket.

    A rendezvény a szakmai együtt gondolkodásra, eszmecserére is lehetőséget adott. Minden előadó értékes ajándékot kapott a színvonalas előadásért a MESZK és a NYSZC támogatói felajánlásának köszönhetően.

    Természetesen a sikeres programot jövőre is folytatjuk, új ötletekkel, elképzelésekkel kiegészítve.

    A szervezők: Illés Ilona oktató és Varga Lászlóné oktató.

    Fotók: Asztalos Szilárd

    GALÉRIA

    III. Zay Tudományos Nap - 2023

    tudnap23_6104.jpg
    tudnap23_6103.jpg
    tudnap23_6087.jpg

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    14 napos szakmai tanulmányút Spanyolországban Erasmus+ pályázat keretében

    14 napos szakmai tanulmányút Spanyolországban Erasmus+ pályázat keretében

    Iskolánk 2023 februárjában pályázatot adott be a Tempus Közalapítvány által a szakképző iskolák számára kiírt Erasmus+ rövid futamidejű mobilitás pályázatra.

    2024. júl. 5.


    Simon Miklós

    Továbbképzés az óvodai nevelő képzéshez

    Továbbképzés az óvodai nevelő képzéshez

    Az óvodai nevelő képzéshez kötődően két napos továbbképzést tartanak iskolánkban

    2024. júl. 3.


    -

    Tanévzáró ünnepség

    Tanévzáró ünnepség

    Díjaztuk a legjobbakat

    2024. jún. 28.


    -


    Partnereink

    SZC logo

    Nyíregyházi Szakképzési Centrum


    NYSZC Zay Anna Technikum és Kollégium

    4400 Nyíregyháza, Család utca 11.

    Telefon: +36701996735

    E-mail: titkarsag@zay.hu

    OM azonosító: 203045/008

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/000936


    2024NYSZC Zay Anna Technikum és Kollégium