SZC logo

Nyíregyházi Szakképzési Centrum

OM kód: 203045/008 | 4400 Nyíregyháza, Család utca 11.

Intézmény logo

NYSZC Zay Anna Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokÓrarendKRÉTA

Hírek

2024. ápr. 22.


Dr. Balázsné Bódi Mária

  Kiállítás a fenntarthatóság jegyében

  A Föld napja

  Kiállítás a fenntarthatóság jegyében

  A Nyíregyházi SZC Zay Anna Technikum és Kollégium és a FIFOT Egyesület 2016 óta rendelkezik olyan együttműködési megállapodással, amelynek keretén belül már számos programot sikerült közösen megvalósítani. Nagy örömünkre szolgál, hogy ezúttal egy olyan kiállítással járulhatunk hozzá a közös munkához, amely amellett, hogy sok információt is tartalmaz, látványos, érdekes és elgondolkodtató.

  A Fiatal Fogyatékkal Élők Otthonáért Egyesület által létrehozott kiállítást ajánljuk most  figyelmetekbe, melyet első ízben 2023 októberében a Váci Mihály Kulturális Központban már láthattak az érdeklődők.  

  Az egyesület tagjai a különböző fogyatékossággal élő felnőtt fiatalok önálló életvitelének megvalósítását tűzték ki legfőbb célul, azonban fontos számukra az egészség-és környezettudatos szemléletmód közvetítése.

  A Fenntarthatósági Hét keretében bemutatandó, s ma, a Föld napján megnyíló "A CSODÁLATOS VILÁG" című  kiállítás célja, hogy megmutassák:
  -         egyrészt a Földünk páratlan szépségeit, káprázatos természeti értékeit, A CSODÁLATOS VILÁGot,
  -         másrészt a FÖLDet sújtó természeti katasztrófákat, amelyeket az emberi odafigyelés és gondoskodás által talán kivédhettünk volna,
  -         harmadrészt pedig felhívni az emberek figyelmét arra, hogy hogyan óvhatjuk és őrizhetjük meg minél tovább azt a környezetet, amelyben élünk, és élni szeretnénk gyermekeinkkel, azok gyermekeivel, és így tovább…

  A FIFOT Egyesület "Környezetünk védelmében" szervezett kiállításának partnerei a Pszichotikusok Egyesülete és a Nagyhalászi Eszterlánc Kézműves Egyesület, akik valamennyien elkötelezettjei az újrahasznosításnak. Ezen sorok jegyében az alábbi indián közmondással ajánljuk figyelmetekbe kiállításunkat:

  ”Ha majd kivágtad az utolsó fát, megmérgezted az utolsó folyót, és kifogtad az utolsó halat, rádöbbensz, hogy a pénz nem ehető.”

  GALÉRIA

  Kiállítás a Fenntarthatóság jegyében 2024.04.22.

  fennt24-02.jpg
  fennt24-04.jpg
  fennt24-07.jpg

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  TDK a Nyíregyházi Egyetemen

  TDK a Nyíregyházi Egyetemen

  2024. május 14-én került sor a Nyíregyházi Egyetem Alkalmazott Humántudományok Intézetének Tudományos Diákköri Konferenciájára.

  2024. máj. 17.


  Méhész Emőke, Újvári Panna, 10.A

  Kiváló Tanuló kitüntetés

  Kiváló Tanuló kitüntetés

  A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamarában megrendezésre került a Kamarai Díjátadó Ünnepség 2024. május 15-én.

  2024. máj. 17.


  Jakab Dorina

  Újabb siker a HEBE németversenyén!

  Újabb siker a HEBE németversenyén!

  Hallo Berlin!

  2024. máj. 14.


  Varga Györgyné


  Partnereink

  SZC logo

  Nyíregyházi Szakképzési Centrum


  NYSZC Zay Anna Technikum és Kollégium

  4400 Nyíregyháza, Család utca 11.

  Telefon: +36701996735

  E-mail: titkarsag@zay.hu

  OM azonosító: 203045/008

  Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/000936


  2024NYSZC Zay Anna Technikum és Kollégium