SZC logo

Nyíregyházi Szakképzési Centrum

OM kód: 203045/008 | 4400 Nyíregyháza, Család utca 11.

Intézmény logo

NYSZC Zay Anna Technikum és Kollégium

 • Hírek
 • Közérdekű adatok
 • Órarend
 • KRÉTA

Hírek

2023. jún. 30.


Sehtanova Luiza

  Tanuljunk németet?

  Igen!

  Tanuljunk németet?
  A válasz egyértelmű – igen! Így válaszolt erre a kérdésre néhány zays diák. Bár a világon a legelterjedtebb nyelv az angol és egyre több magyar embernél prioritást élvez, az iskolánk tanulói tudatosan választják a németet, mert tisztában vannak azzal, hogy manapság az angol mellett fontos és szükséges egy további idegennyelv ismerete is.
  A német nyelvet tanulók közt sok az igazán motivált fiatal. Már évek óta részt vesznek különböző országos versenyeken, mint például: „Löwenzahn”, „Tied a Szó-Tár”, „Spiel und gewinn” vagy „HEBE+”. Ki egyfordulós, ki kettő- vagy négyfordulós megmérettetésen teszi próbára a tudását. Az elért sikerek, a kisebb-nagyobb ajándékok, az elismerés és díjazás egyre inkább inspirálja őket, hogy továbbfejlesszék nem csak a nyelvi készségeiket, hanem a kitartásukat és az informatika ismereteiket is.
  A 2022-2023. tanévben sem maradtunk sikeres versenyszereplések nélkül. A 9–12. évfolyamon mindig voltak lányok és fiúk, akik vállalták a plusz feladatokat és a velejáró többletmunkát, így a tanév végén igazán megérdemlik, hogy bemutassuk őket.
  Kezdjük az iskolánk által meghirdetett Zay-pályázattal, ahol a 12.B osztályos Balázs Fanni és Gazdag Katalin a kétnyelvű munkájukkal III. helyezést értek el. Ugyanabból az osztályból Simon Kornélia az „Es weihnachtet schon” HEBE országos egyfordulós versenyen első lett.
  A 10.A-sok, Dávida Gréta, Elek Barbara, Gulyás Veronika Dorka és Sajtós Zoe a “Tied a Szó-Tár” országos háromfordulós versenyen 96 csapat közül a 12. helyet szerezték meg és csak 4 ponttal maradtak le a döntőről, de mivel ez a fajta verseny tetszett nekik, jövőre is tervezik a szereplést, természetesen már tapasztalattal rendelkezve bíznak a sikerben.
  A 9.C osztály tanulói, Lamos Kinga és Fazekas László sem hagyták ki a lehetőséget némettudásuk bemutatására. A tavaszi „Frühling in den DACH Ländern” országos versenyen – bár ők egyelőre csak A2 szinten tanulják a német nyelvet – a B1/B2 nyelvi csoportban versenyeztek és a dobogós harmadik helyet foglalták el.
  Komoly próbát jelentett a „Spiel und gewinn” és a „HEBE+” négyfordulós verseny. Az első feladatsort a tanulóink októberben kapták meg, az utolsót pedig májusban. Szinte egész tanévben kellett anyagot gyűjteni, projekteket készíteni. De mégis volt 6 diák, aki vállalkozott erre, és nem csak rész vettek, hanem nagyszerű eredményeket értek el. A 9.B osztályos Boros Ramóna a 120 vetélytársa közül 8. lett, Horváth Jázmin, 11.B-s tanuló a harmadik helyen, Tamás Fanni és Virág Barbara, szintén 11.B-sek, csapatversenyben második helyen végeztek, a dobogó legmagasabb fokán újra zays diákokat, a 10.B osztályos lányokat, Csirke Dorkát és Opris Stellát üdvözölhetjük, akiket az NYSZC is elismerésben részesített a több és sikeres versenyen való részvételért.
  Úgy látszik, jó évet zárunk le.
  Gratulálunk a tanulóknak és a felkészítő oktatóknak! Kívánunk nekik további eredményes és kihívással teli zays éveket!

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Zays hét novemberben!

  Zays hét novemberben!

  Hamarosan, november közepén! Egészségügyi, szociális, oktatási témákkal kapcsolatos rendezvények, NYÍLT NAP, számos eseménnyel!

  2023. szept. 21.


  Asztalos Szilárd

  Csapatépítő esték a koliban

  Csapatépítő esték a koliban

  A kilencedikesek beilleszkedését,  barátkozásukat elősegítő programokat szerveztünk ezeken a szép, őszi estéken.

  2023. szept. 20.


  Hanyicska Edit, Mátrai Ildikó

  Nyílt nap

  Nyílt nap

  Szeptember 20-án nyílt nap!

  2023. szept. 6.


  admin


  Partnereink

  • Nyíregyházi SZC
  • Sz-Sz-B Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház
  • Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ
  • Határtalanul
  • Pénziránytű
  • Waclaw Felczak Alapítvány
  SZC logo

  Nyíregyházi Szakképzési Centrum


   • Intézmény logo
   • NYSZC Zay Anna Technikum és Kollégium

    4400 Nyíregyháza, Család utca 11.

   • Telefon: +36701996735

    E-mail: titkarsag@zay.hu

    OM azonosító: 203045/008

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/000936


   2023NYSZC Zay Anna Technikum és Kollégium