SZC logo

Nyíregyházi Szakképzési Centrum

OM kód: 203045/008 | 4400 Nyíregyháza, Család utca 11.

Intézmény logo

NYSZC Zay Anna Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokÓrarendKRÉTA

Hírek

2023. jún. 30.


Sehtanova Luiza

    Tanuljunk németet?

    Igen!

    Tanuljunk németet?
    A válasz egyértelmű – igen! Így válaszolt erre a kérdésre néhány zays diák. Bár a világon a legelterjedtebb nyelv az angol és egyre több magyar embernél prioritást élvez, az iskolánk tanulói tudatosan választják a németet, mert tisztában vannak azzal, hogy manapság az angol mellett fontos és szükséges egy további idegennyelv ismerete is.
    A német nyelvet tanulók közt sok az igazán motivált fiatal. Már évek óta részt vesznek különböző országos versenyeken, mint például: „Löwenzahn”, „Tied a Szó-Tár”, „Spiel und gewinn” vagy „HEBE+”. Ki egyfordulós, ki kettő- vagy négyfordulós megmérettetésen teszi próbára a tudását. Az elért sikerek, a kisebb-nagyobb ajándékok, az elismerés és díjazás egyre inkább inspirálja őket, hogy továbbfejlesszék nem csak a nyelvi készségeiket, hanem a kitartásukat és az informatika ismereteiket is.
    A 2022-2023. tanévben sem maradtunk sikeres versenyszereplések nélkül. A 9–12. évfolyamon mindig voltak lányok és fiúk, akik vállalták a plusz feladatokat és a velejáró többletmunkát, így a tanév végén igazán megérdemlik, hogy bemutassuk őket.
    Kezdjük az iskolánk által meghirdetett Zay-pályázattal, ahol a 12.B osztályos Balázs Fanni és Gazdag Katalin a kétnyelvű munkájukkal III. helyezést értek el. Ugyanabból az osztályból Simon Kornélia az „Es weihnachtet schon” HEBE országos egyfordulós versenyen első lett.
    A 10.A-sok, Dávida Gréta, Elek Barbara, Gulyás Veronika Dorka és Sajtós Zoe a “Tied a Szó-Tár” országos háromfordulós versenyen 96 csapat közül a 12. helyet szerezték meg és csak 4 ponttal maradtak le a döntőről, de mivel ez a fajta verseny tetszett nekik, jövőre is tervezik a szereplést, természetesen már tapasztalattal rendelkezve bíznak a sikerben.
    A 9.C osztály tanulói, Lamos Kinga és Fazekas László sem hagyták ki a lehetőséget némettudásuk bemutatására. A tavaszi „Frühling in den DACH Ländern” országos versenyen – bár ők egyelőre csak A2 szinten tanulják a német nyelvet – a B1/B2 nyelvi csoportban versenyeztek és a dobogós harmadik helyet foglalták el.
    Komoly próbát jelentett a „Spiel und gewinn” és a „HEBE+” négyfordulós verseny. Az első feladatsort a tanulóink októberben kapták meg, az utolsót pedig májusban. Szinte egész tanévben kellett anyagot gyűjteni, projekteket készíteni. De mégis volt 6 diák, aki vállalkozott erre, és nem csak rész vettek, hanem nagyszerű eredményeket értek el. A 9.B osztályos Boros Ramóna a 120 vetélytársa közül 8. lett, Horváth Jázmin, 11.B-s tanuló a harmadik helyen, Tamás Fanni és Virág Barbara, szintén 11.B-sek, csapatversenyben második helyen végeztek, a dobogó legmagasabb fokán újra zays diákokat, a 10.B osztályos lányokat, Csirke Dorkát és Opris Stellát üdvözölhetjük, akiket az NYSZC is elismerésben részesített a több és sikeres versenyen való részvételért.
    Úgy látszik, jó évet zárunk le.
    Gratulálunk a tanulóknak és a felkészítő oktatóknak! Kívánunk nekik további eredményes és kihívással teli zays éveket!

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Zaysok tanulmányútja az Erasmussal

    Zaysok tanulmányútja az Erasmussal

    ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎

    2024. okt. 18.


    admin

    Felvételi tájékoztató 2025-2026. tanévre

    Felvételi tájékoztató 2025-2026. tanévre

    ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎

    2024. okt. 18.


    admin

    Újraélesztés Világnapja

    Újraélesztés Világnapja

    ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎

    2024. okt. 16.


    admin


    Partnereink

    SZC logo

    Nyíregyházi Szakképzési Centrum


    NYSZC Zay Anna Technikum és Kollégium

    4400 Nyíregyháza, Család utca 11.

    Telefon: +36701996735

    E-mail: titkarsag@zay.hu

    OM azonosító: 203045/008

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/000936


    2024NYSZC Zay Anna Technikum és Kollégium